Om mine design

Home / Om mine design

Lidt om Lise Juul Design

Jeg har strikket og syet i over 50 år, og har stort set altid designet selv.

De første designs var til mine dukker og mine søstres dukker. Senere designede jeg til mig selv, og da jeg blev mor også til min datter.

I slutningen af 70-erne og i begyndelsen af 80-erne tog jeg en lang række kurser og uddannelser i mønster design til syning.

Jeg lærte at designe alt helt fra bunden af ved hjælp af en lineal, papir, blyant og et målebånd. Denne viden brugte jeg til at designe stort set alt mit tøj og senere tøj til min datter.

Det er også denne grundlæggende viden til mønster opbygning jeg bruger, når jeg designer strikkeopskrifter til Plus-kvinder.

Jeg er selv en plus kvinde og lægger vægt på et godt og smart design, der er designet til plus kvinders krops facon.

De fleste af mine opskrifter er strikket oppefra og ned. Fordelen ved at strikke oppefra og ned er, at så er det meget let at tilpasse med ekstra vidde over mave, hofter og bagdel.

Der er altid vejledning i flere vidder om mave, bagdel og hofter. Der er også vejledning i flere ærme længder.

Jeg designer ud fra brystvidderne 100, 110, 120, 130, 140 og 150 cm, svarende til størrelserne 42 – 62.

Jeg bruger ikke standardmål til mine designs, de passer nemlig ikke til Plus-kvinder. Jeg har målt utallige Plus-kvinder, og bruger disse mål som udgangspunkt.

Vi Plus-kvinder har sjældent smalle taljer, med i stedet lidt ekstra om mave, hofter og lår. Det tager jeg højde for i mine opskrifter. Du finder derfor altid vejledninger, der imødekommer dine former i mine opskrifter.

Jeg elsker at strikke, og jeg har stort altid gang i et strikketøj og tegner og tænker nye designs hele tiden. Der tegnes og beregnes nye designs, der er således altid mange nye designs på tegnebrættet.

Da jeg ikke kan nå at strikke mine designs op i mange farver og forskellige garn typer, vil jeg af og til efterlyse strikkere, der kan hjælpe med at strikke enkelte designs for mig. Jeg vil skrive det i min Facebook gruppe: Lise Juul Design, når jeg har brug for hjælp.

I min Facebook gruppe Lise Juul Design, kan du følge med i, hvad andre strikker, og der er altid hjælp at hente enten fra mig eller fra en af de mange, der har strikket netop den model, du strikker.

Du er altid velkommen til at lægge billeder af dit strik op i Facebook gruppen. Ser jeg et særligt godt billede, som jeg gerne vil låne, kontakter jeg dig direkte, så vi kan aftale, om jeg må bruge dit billede.

 

Venlig hilsen
Lise Juul